Wednesday 30 May 2007

Eleocharis dulcis

Vattenkastanjen, okonserverad och färskt, smakar och definitivt doftar betydligt mer. Tips! Tips! :) Påminner likt lotusroten lite om kokos och är likt denna en av få grönsaker som behåller sin krispiga konsistens även efter att man kokat den.

Måste säga att det var lite av en njutning att skala dem. Alltid kul att finna färska alternativ till det man redan använder men i ett tillstånd där produkten redan gått genom en påtaglig procedur, åldrats, förpackats och ja, blivit en "produkt" helt enkelt. Dom flesta känner till njutningen att själv plocka ngt. från ett träd, att gräva fram rötter o.s.v., men även om färska produkter i affär givetvis inte ger samma känsla så är det närmare i skalan än om de manipulerats med på ngt. vis. Manipulation är väl fel ord, men ni förstår vad jag menar. Högst upp på skalan är givetvis om man själv sått det berörda. Men nu ska jag inte gå in på för mkt. drömmar... :)

No comments: