Sunday 13 May 2007

Foeniculum vulgare

Fänkål har en underbar smak och doft som ger väldigt mkt. till den mat den används i. Den påminner i många avseenden om selleri och mkt. riktigt hör den till samma familj.

4 comments:

Mollis said...

jag har väntat på att fänkål skulle dyka upp! Me Like. Passar jättebra till Saffran!

Pedram Modirassari said...

Ärligt? Att du väntat alltså? Haha... jaha... skoj... :) ... Saffran? Låter gott, får prova... Tack för tipset, Kram.

Lupo Manaro said...

Åh, jag älskar också fänkål och har nästan alltid en på lut i kylskåpet. Nu är ju du veggo - men om du äter räkor tycker jag att den är väldigt god tillsammans med såna, pasta och en massa vitlök!

Pedram Modirassari said...

pasta vitlök och fänkål går säkert ihop, och ja, jag håller med om att t.o.m. räkor passar in där. Men som du sa, jag är veggo och därmed är det självklart att jag inte äter räkor. - Usch för såna som smädar veggornas namn med sådana livsstilar :D