
Som ni kanske märker återkommer det latinska ordet "esculenta" i artnamnen ganska ofta - för er som inte redan vet det så betyder det "ätlig" typ. - Så oftast menas det ju att det är en ätligt art inom det specifika släktet.

Kassavan känns liksom som en kultrot, kanske för att den liksom känns tillhöra gamla kulturer. Har sitt utsprung i sydamerika alltså. ... vet inte om jag tidigare provat kassava, möjligen på Hagabion, men jag minns inte.... har haft den i kylen i över en vecka utan att våga göra ngt. med den.... Men idag så kokade jag den, skalade den först då jag hade fått för mig att dess skal kunde vara giftig. Dess fasta form upplöstes efter att ha kokats mjuk och smaken, hm, svårt att beskriva... men det känns inte som att det är en rotsak man bara kan koka och äta som den är. Kanske för att den innehåller för lite socker? - Jag saltade dock på den och den gick ner rätt bra, men jag kommer nog inte köpa den igen i första taget. Vet inte riktigt vad jag ska göra med den då man ju inte kan ha den i en gryta heller då den tappar sin form... å andra sidan kanske det kan vara bra om det är en sörja man vill uppnå(?) - Tapioka kallas kassavan när den processats till mjöl eller gryn.
1 comment:
Efter att ha kokat kassavan (mandiocan) steker man den i olja tills den blir guldgul och knaprig. Strö på lite salt och njut av ett förstklassigt middagstillbehör! Passar även på smörgåsbordet.
Margareta
Post a Comment