Tuesday, 5 June 2007

Asparagus officinalis

Den grönsak som skiljer sig mest i färsk form och konserverad form när det gäller smak och konsistens måste nästan vara sparrisen. Färskt, kokad eller grillad i ugn med säg rödbetor, fetaost, olivolja och pinjenötter... ååh, va gott... men konserverad, genommjuk och sladdrig - usch va äckligt.

Har faktiskt bara provat den gröna varianten färskt... ska försöka skapa tillfälle att prova andra sorter av sparrisen färskt också...

Vit sparris är odlad under jord för att undvika fotosyntesen... m.a.o. är det samma sparris...

Jojo påstår att man kan knapra på den vita sparrisen.... och, a... det kan man!! :D, men hm, jag vill inte påstå att det är speciellt trivsamt.... även om jag redan börjar märka att man nog vänjer sig och nog t.o.m. börjar gilla smaken snart.... (skrivet i ätande stund).

1 comment:

Johannka said...

rå vit sparris is ok