"frukt af den i de subtropiska, regnfattiga trakterna af gamla världen (särsk. de af semiter bebyggda länderna) allmänt odlade palmen Phoenix dactylifera"
Enligt alla siffror på nätet så är de dadelproducerande länderna i mellanöstern och norra afrika långt ahead när det gäller produktionen av dadlar. Typ ALL dadel borde komma därifrån tycker man. Ändå är det alltså typ från californien och dylika ställen som dessa dadlar ligger och skräpar i fruktdiskarna på de vanliga livsmedelsbutikerna. Hur kommer detta sig? Det är ju t.o.m. längre distanser. Mkt dyrare o.s.v.. Är det för komplicerat att göra affärer med mellanösternländerna? Åååh....
Förresten; Dadlar bör uttalas dâdlar/dâdel och inte dádlar/dáddel som vissa säger, det är ju fan inte klokt! :)
Det är dessa dadlar jag menade i första raden... - Det stod inget på paketet, men syrianen i kassan sa att de var från Bam:
No comments:
Post a Comment