Har ni förresten märkt hur typ den innersta delen av vattenmelonen, ett område med ca 5-6 centimeter i diameter, smakar bäst? Liksom sötare, mer smak och även härligare konsistens... d.v.s. när melonen är i sitt esse... För delen jag talar om är också den del som oftast snabbast blir dålig om melonen fått stå ett tag eller är aningen övermogen.... eller ifall det är en såndär tråkig mjölig melon med håligheter i mitten... På tal om det... Delen jag pratar om brukar nog kunna begränsas till området innanför kärnorna.... för om man skär i melonen ser man ju att efter skalet är det kött utan kärnor, sedan kött med kärnor och sedan kött utan kärnor igen - och det är nog alltså den sistnämnda delen jag menar... - Kanske har ni tänkt på det, men det här är ngt. jag kommit underfund med först under senare år...
Tuesday, 12 June 2007
Citrullus lanatus
Har ni förresten märkt hur typ den innersta delen av vattenmelonen, ett område med ca 5-6 centimeter i diameter, smakar bäst? Liksom sötare, mer smak och även härligare konsistens... d.v.s. när melonen är i sitt esse... För delen jag talar om är också den del som oftast snabbast blir dålig om melonen fått stå ett tag eller är aningen övermogen.... eller ifall det är en såndär tråkig mjölig melon med håligheter i mitten... På tal om det... Delen jag pratar om brukar nog kunna begränsas till området innanför kärnorna.... för om man skär i melonen ser man ju att efter skalet är det kött utan kärnor, sedan kött med kärnor och sedan kött utan kärnor igen - och det är nog alltså den sistnämnda delen jag menar... - Kanske har ni tänkt på det, men det här är ngt. jag kommit underfund med först under senare år...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment