Tuesday, 22 May 2007
Apium graveolens
Som sagt känns och är stjälkselleri nära släkt med fänkål och smaken måste påstås vara lika ljuvlig. Ett helt liv har jag förknippat selleri med den underbart goda persiska rätten "khoreshte karafs" (sellerigryta). På senare år lärde dock Johanna mig att även delvis förknippa den med en god och annorlunda sallad - nämligen en bästående av päron- och selleribitar.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
7 comments:
Det är Maria som lärt mig den, och numera gör jag den "på riktigt" dvs med citronsaft och flagor av parmesan i. Jag hade inte uppfattat de ingredienserna från början.
Jaså? Och det säger du först nu? :) ... ok, men det låter som att det passar... ska prova det nästa gång kanske. Ev. med ngn annan ost. ... men, hmm... ost kommer ju göra att den tappar sin fräschhet.... hmm...
annan ost??! ja annan ost kanske bidrar till mindre fräschhet. men inte parmesan.
Hmm, jo, just parmesan tänkte jag... - men jag är ju inte så bra på ostar, så jag kanske tänker fel. ... men oavsett vilken ost kan det ju aldrig bli lika fräscht som utan(?)
och bloody maaaaary!
Bloody Mary är bara till för folk med ofriska smaklökar....
ååhh den salladen är så goooood! Yoho är bäst på den!
Post a Comment