Wednesday, 23 May 2007
Allium cepa
Ett sötare och mildare kultivar av den vanliga löken alltså... - Gott som sidotillbehör till chelokabab och andra rätter som preferably har ris som bas. Eller iofs, bröd funkar också... - men inte potatis i samma grad va? - Det tycker i.a.f. inte jag. Kanske för att ris och bröd slänger potatis i väggen? - Fast rödlök går ju inte lika bra ihop med pasta heller! Hm... vad babblar jag om? ...... Varför är rödlöken godare än gullöken ENDAST i otillagad form förresten? Är det för att den förlorar sin sötma och blir än slappare i t.ex. stekt form eller har det andra orsaker?
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
jo men kokt färskpotatis, gräddfil (typ) och rödlök! DET är gott!
Sant... men är det kanske inte egentligen gräddfilen som den passar och inte potatisen i första hand?
Jag vill påstå att man kan äta ris med endast rödlök och ännu enklare bröd med endast rödlök!
Post a Comment