Moroten är en ytterst underskattad rotfrukt... eller ja, den är ju överskattad på ett sätt iom att den är så vanlig och alla känner till den och liksom fått nog av den, men det är just det, det är synd att man fått nog av den - för om man använder den måttligt, så är den ju fascinerande på alla de vis man kan tänka.
Se dessa två intressanta foton snodda från wiki:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9e/CarrotDiversityLg.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/32/Carrots_of_many_colors.jpg
När jag var liten (och ja, det händer fortfarande ibland) så brukade jag ibland äta det yttre på moroten så att den inre "stammen" blev kvar. Jag fascinerades mkt. över dess utseende och gör så fortfarande. Den är dessutom väldigt crunchy för sig själv. Tyvärr var denna som jag tog kort på inget bra exempel, men ni har själva säkert testat och sett de utseenden den kan ha.
Lila morötter inköpta på Kungstorget 9:e juli:
Som synes var de inte lila raktigenom såsom torghandlerskan försäkrade... men trots detta tycker jag de är rätt trevliga.
Tillägg: Dessa lila morötter avger färg när man kokar dem! :) ... M.a.o. blev nudlarna i min nudelsoppa, vari jag rivit ner dessa morötter, lila! Nice, eller hur?
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Så gjorde jag också alltid! men nu tycker jag det inte är så gott att göra så längre.
Post a Comment